Wat

Wat is een partnerschap

Een samenwerking tussen meerdere zelfstandige organisaties, die streven naar een gemeenschappelijk (gedefinieerd) doel door gezamenlijke inzet van middelen en competenties, met gedeelde risico’s en opbrengsten, en een gedeelde verantwoordelijkheid voor de richting, implementatie en uitkomsten van de samenwerking.

Is dit niet het geval, dan is sprake van een leverancier, onderaannemer, sponsorrelatie etc. Dat hoeft uiteraard zeker niet minder waardevol te zijn, maar is geen partnerschap.

Wat bied ik

1. Procesbegeleiding van partnerschappen voor duurzame ontwikkeling tussen bedrijven, NGO’s, kennis- en overheidsinstellingen. Voor korte of langere tijd, een paar uur per week of volle dagen, op algemeen management of een specifiek onderdeel van het partnerschapproces.

2. Theoretische reflectie of verdieping voor (groepen) mensen die werken in een partnerschap voor duurzame ontwikkeling. Voor een algemene introductie over principes en processen van partnerschappen, voor een buitenstaanderblik als dingen vastlopen, of een specifieke adviesvraag.

3. Dagvoorzitterschap en debatbegeleiding. Voor een korte workshop of een groot congres, in Nederlands of Engels. Strak begeleid maar niet stijf.

Klik hier voor een overzicht van opdrachten tot dusver en een omschrijving van de ideale opdracht. Of neem contact op voor een afspraak.