Fair Green and Global Alliance

Organisatie

De Fair, Green & Global Alliance bestaat uit Both ENDS, ActionAid, Schone Kleren Campagne/Clean Clothes Campaign, Milieudefensie, SOMO en Transnational Institute.
De alliantie focust op vier strategische gebieden:

1. Het ontwikkelen, promoten en opschalen van inspirerende praktijkvoorbeelden van duurzame ontwikkeling in ontwikkelingslanden.
2. Het bevorderen van maatschappelijk verantwoord ondernemen bij met name Nederlandse bedrijven die actief zijn in ontwikkelingslanden.
3. Het heroriënteren van Europees handels- en investeringsbeleid, zodat toekomstige
investeringen ten goede komen aan de lokale bevolking in ontwikkelingslanden en hun leefomgeving.
4. Het heroriënteren van financieringsbeleid van grote banken en politieke instituties als de
Wereldbank, zodat de financiering van (infrastructuur)projecten ten goede komt aan de lokale bevolking in ontwikkelingslanden en hun leefomgeving.

De Fair, Green & Global Alliance wil in aanmerking komen voor een strategisch partnerschap met het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Daarvoor moet voor 1 september 2014 een voorstel worden ingediend.

Rol

Overall coördinatie van gezamenlijk voorstel voor strategisch partnerschap met het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Begeleiding van het denk- en schrijfproces en bewaken van de inhoudelijke samenhang. Opstellen en bewaken van plan van aanpak en planning, zorgen voor tijdige besluitvorming. Mei tot en met augustus 2015.

Resultaat

Tijdige oplevering van een gezamenlijke aanvraag, door het Ministerie van Buitenlandse Zaken gehonoreerd met een A-score.

www.fairgreenandglobal.org

Bookmark the permalink.

Comments are closed.